separació
Catalunya

Redacció Vic   (31/01/2006 - 12:03 h)

EL GDT denuncia una tala d'arbres de ribera a Manlleu


El Grup de Defensa del Ter ha presentat una denúncia davant l'Agència Catalana de l'Aigua per una tala d'arbres efectuada recentment en la zona de domini públic hidràulic de la resclosa de can Boixó, a Manlleu (Osona). La denúncia afirma que "el meandre de la devesa és un indret de gran valor biològic, paisatgístic, i àdhuc sentimental per als manlleuencs, en altre temps molt visitat i estimat, i després forçosament abandonat a causa de la progressiva degradació i les dificultats d’accés, conseqüència  dels usos privats". Podeu clicar a (+info) per llegir el text íntegre de la denúncia.

(+ info)

1 comentari |  Imprimir |  Enviar

---

Catalunya

Redacció BCN   (30/01/2006 - 08:29 h)

L'Avui alerta del retard de l'energia eòlica a Catalunya

El diari Avui editorialitza sota el títol "Realitat contra bones intencions" sobre el gran retard que pateix a Catalunya la implantació de les energies alternatives, en especial l'eòlica, en relació a d'altres països europeus. La presumpció de ser un país avançat quedaria, en aquest cas, desmentida. Cliqueu a (+info) per llegir sencer l'editorial "Realitat contra bones intencions".

(+ info)

Afegir comentari |  Imprimir |  Enviar

---

Catalunya

   (28/01/2006 - 09:17 h)

Un clam pels drets del món rural a l'Assemblea de Balaguer de Rural'06

L'Ajuntament de Balaguer ha estat l'escenari de la desena Assemblea de Rural'06 que ha reunit prop de 150 persones per debatre sobre Els canvis demogràfics i la integració social dins el món rural i els problemes que afecten la població que viu i treballa al camp. L'acte ha servit també per presentar el projecte del Relat de Drets i Deures de les persones del Món Rural que el Síndic de Greuges elabora en el marc de Rural'06 i que serà presentat oficialment el mes de maig durant el Congrés a Barcelona.

(+ info)

1 comentari |  Imprimir |  Enviar

---

Catalunya

   (26/01/2006 - 10:12 h)

MeteoClub, nou diari del Grup ND dedicat a meteorologia i climatologiaMeteoClub és la nova capçalera del Grup Nació Digital que entra en servei avui dijous, 26 de gener. Es tracta d'un diari exclusivament en català dedicat als temes de la meteorologia i el clima, amb l'enfoc periodístic que és comú a tots els mitjans del Grup ND. L'espai central està dedicat a l'actualització permanent de notícies, ordenades en categories com prediccions, clima, sismologia, astronomia, efemèrides, blocs, naturalisme, etc. Totes les informacions podran ser comentades a peu de notícia pels lectors, que també disposaran d'opcions per imprimir-les i reenviar-les a adreces de correu.

(+ info)

1 comentari |  Imprimir |  Enviar

---

Catalunya

   (25/01/2006 - 16:04 h)

Presenten en societat els treballs de prevenció d'incendis fets per presos

Un col lectiu de reclusos de diferents presons de Barcelona treballen en la recuperació de franges de baixa combustibilitat per a la defensa contra incendis a vies principals i a l'entorn de la Serralada de Marina. La iniciativa, fruit del conveni de col laboració entre la Diputació de Barcelona, l'Obra Social 'la Caixa' i el Departament de Justícia, possibilita que durant cinc anys aquest col lectiu realitzi tasques forestals al mercat laboral normalitzat. Els beneficiaris són interns en règim penitenciari de tercer grau.
L'acte de presentació es va celebrar el 24 de gener a la Cartoixa de Montalegre, on es desenvolupen en l'actualitat els treballs forestals, amb l'assistència de Josep Mayoral, diputat president de l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jorge Wagensberg, director de l'Àrea de ciència i medi ambient de la Fundació 'la Caixa' i Isabel Aledo, directora tècnica i de serveis del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) del Departament de Justícia. A la roda de premsa se sumà, també, el pare Manuel Maria, prior de la Cartoixa.

(+ info)

Afegir comentari |  Imprimir |  Enviar

---

Catalunya

Redacció Girona   (24/01/2006 - 10:46 h)

Els propietaris forestals fan al·legacions contra la Llei de l'Agència de la Natura

El Consorci Forestal de Catalunya ja té enllestides les al·legacions que presenta a l'avantprojecte de llei de creació de la futura Agència de la Natura de Catalunya. Els punts clau de la disconfomitat del CFC consisteixen en denunciar la marginació dels propietaris forestals en els òrgans de govern de l'ANC; en oposar-se a la desaparició del Centre de la Propietat Forestal, i en reivindicar la inclusió de mesures de protecció al medi com ara la taxa ecològica. El CFC tampoc veu clar que la direcció de l'ANC recaigui exclusivament en el departament de Medi Ambient, a través del conseller i del director general del Medi Natural.
- Document amb el text de les al·legacions (Word)

enllaç permanent

Afegir comentari |  Imprimir |  Enviar

---

Catalunya

Redacció Vic   (20/01/2006 - 18:54 h)

Milà i Siurana no volen la confrontació entre l'agricultura i el mediRural'06  ha reunit avui a Vic (Osona) prop de 200 persones, entre pagesos, ecologistes i representants del sector agrari per debatre sobre 'Els reptes mediambientals de la producció agrària' i definir quin és el model de pagesia que volem per convertir-la en una activitat sostenible a nivell ambiental i econòmic.
Els consellers Antoni Siurana i Salvador Milà han protagonitzat la primera part de la jornada, acompanyats pel director del Congrés del Món Rural de Catalunya, Josep M. Besora. Siurana i Milà han aprofitat l'acte d'obertura de l'Assemblea per demanar l'entesa entre els sector mediambiental i l'agrari i han recordat que la confrontació entre els dos sectors és falsa.

(+ info)

Afegir comentari |  Imprimir |  Enviar

---

Món

Redacció BCN   (19/01/2006 - 09:37 h)

El model de desenvolupament de Xina i l'Índia condiciona el futur del món

La inquietud pel model de desenvolupament que adoptin Xina i l'Índia és el tret que marca més intensament l'edició d'enguany de l'informe L'estat del món 2006, que va ser presentat el passat dijous, dia 12, a Barcelona. En aquests dos països ja s'aixequen les primeres veus de científics que assenyalen que el camí passa per "reinventar" el model de desenvolupament , ja que si optem per imitar els comportaments occidentals en consum i energia, el futur del planeta pot quedar greument compromès. La forta pressió que exerceix Xina sobre distints mercats, com ara el de la importació de cereals i productes forestals, ja està repercutint durament sobre els preus i els fluxes de mercaderies a nivell mundial.

(+ info)

Afegir comentari |  Imprimir |  Enviar

---

Catalunya

   (18/01/2006 - 19:12 h)

Userda dedica el seu tema central a la xarxa de Custòdia del TerritoriLa revista ecologista Userda dedica la portada i el dossier central del seu darrer número a la Xarxa de Conservació del Territori. Una entrevista amb Elena Sixto, que és la cap de comunicació de l'entitat, serveix per conèixer la realitat i els projectes d'aquesta iniciativa que ja gestiona unes 100.00 hectàrees de territori a Catalunya. El dossier inclou un llistat dels acords de gestió més rellevants que ha signat la XCT, així com el text íntegre de la Declaració de Montesquiu de Custòdia del Terruitori, aprovada el novembre de 2000 a Montesquiu (Osona). L'entrevista està signada pel director d'Userda, Xavier Borràs. Podeu accedir a la versió en PDF del número 18 d'Userda clicant aquí.

enllaç permanent

Afegir comentari |  Imprimir |  Enviar

---

Catalunya

   (17/01/2006 - 16:29 h)

Prorroguen la informació pública de l'avantprojecte de l'Agència de la Natura

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha prorrogat el període d'informació pública de l'avantprojecte de creació de l'Agència de la Natura de Catalunya. El fet que el primer període coincidís amb les festes nadalenques va ferir susceptibilitats, i per tal de facilitar al màxim la participació hauria estat acordada aquesta pròrroga. L'anotació s'ha publicat al DOGC 4549, de 12 de gener de 2006, amb l'anunci mitjançant el qual s'obre un nou període d'informació pública. Es poden fer al·legacions en el termini de quinze dies comptats des de l'endemà de la data de publicació d'aquest anunci al DOGC.

enllaç permanent

Afegir comentari |  Imprimir |  Enviar

---

Catalunya

Redacció Vic   (16/01/2006 - 10:25 h)

El Congrés del Món Rural debatrà a Vic sobre la producció respectuosa amb el medi

El Congrés del Món Rural celebrarà una de les seves jornades aquest divendres, 20 de gener, a l’edifici el Sucre de Vic, sota el títol “La nostra producció és respectuosa amb el medi ambient". Els reptes mediambientals de la producció i la transformació agroalimentària seran discutits en aquesta nova assemblea del Congrés del Món Rural (Rural ’06). Des que es va presentar oficialment el febrer de l’any passat, aquest Congrés ha passat per vuit ciutats abans d’arribar a Vic i ho farà encara per sis més. El proper mes de maig es presentaran a Barcelona les conclusions finals i definitives per a cadascun dels cinc àmbits de reflexió proposats.

enllaç permanent

Afegir comentari |  Imprimir |  Enviar

---

Pàgina 1 de 16
 Següent >
-

 Accés usuaris

Usuari         
Clau
- Registra't

 Fòrum


 OPOSICIONS AGENTS RURALS
 com puc fer-me voluntari forestal?
 Campanya contra el xancre del castanyer?
 Manifestació: \"Per una nova cultura energètica, diem No a la MAT\"
 Moviment associatiu!
 Subvencions sector
 Voluntaris forestals del DMAH
 s.o.s.
 Recuperar els pastors?
 Propietaris de boscos

 Últims 5 comentaris

 Enhorabona
 No hi ha dret!
 BLOG \" LA GOTA FRIA\"
 Una fotocòpia
 Cap crèdit a la Diputació de Barcelona!

 Opinió


 Editorial

Benvinguts a DF

11/07/2005 a les 15:27:00Diari Forestal s'estrena en uns moments especialment difícils per als boscos catalans. Tot just fa uns dies que el foc ha cremat centenars d'hectàrees al Bages i al Baix Llobregat, i les previsions per als propers dies són inquietants.
 
Aquest periòdic digital s'afegeix a d'altres capçaleres del mateix grup (com ara www.naciodigital.com, www.osona.com i d'altres) i comparteix, per tant, el compromís de fer un periodisme rigorós, independent i molt sensible a les opinions i la participació de la comunitat a través d'Internet.
...  
( llegir + )

 Enquesta

Calen més mitjans d'extinció d'incendis?
Hem tocat sostre
Usar bé els que hi ha
Unes miques més
En falten molts
El que falta és gent

Vots emesos: 106


Vols publicar les teves fotos?

BlocdeFotos

Aquesta és la foto més recent publicada a BlocdeFotos.com
>> Vols publicar-hi les teves obres? Premsa

-